Review: Haarproducten van Timotei Délice Bio

DSC_0222

Geloof het of niet maar deze shampoo en conditioner kwam ik tegen bij de Action! Ik was door mijn heerlijke ‘Say Yes to Cucumbers’-shampoo heen en toevallig liep ik langs het verzorgingsschap in de Action, ervanuitgaande dat ik niets zou aanschaffen maar hee, het woordje ‘Bio’ trok mijn aandacht op deze twee groen-witte flessen. In eerste instantie ga ik bij het ‘bio’-woord niet gelijk uit van het juiste en bestudeer ik de verpakking even om te kijken of het wel echt zo bio is als ze zeggen.

Het stickertje op de tubes vermelde het volgende en ik dacht: ach het is het proberen waard:
Timotei Shampoo voor normaal haar
0% Parabenen, Siliconen, Sulfaten en kleurstoffen. 100% natuurlijk pafrum. 95% biologisch afbreekbaar. Dermatologisch getest. 99% van de ingredienten zijn van natuurlijke oorsprong. 10% van de ingredienten zijn afkomstig van biologische landbouw.

Niet 100% biologisch en natuurlijk, maar wel voor een heel groot deel.
De tubes verdwenen in mijn mandje en de kassa maakte me blij.. €1,59 per stuk!

DSC_0220
Vanochtend heb ik de shampoo en de conditioner geprobeerd.

Shampoo:
Substantie: Een beetje jelly. Ik moest uitkijken dat ik het niet uit mijn handen liet glibberen.
Geur: Pleisters! (vreemd)
Schuim: Erg minimaal
Conclusie: Ik had niet het idee dat mijn haar er erg schoon van werd toen ik het aanbracht maar na een goede fohn-beurt, merkte ik op dat mijn haar wel degelijk schoon geworden is. Ik verwacht ook absoluut geen overweldigende geur als er natuurlijke producten gebruikt worden en gelukkig is mijn haar niet naar pleisters gaan ruiken.

Conditioner:
Substantie: Witte lotion, niets geks
Geur: Licht fris. Geen duidelijke geur aanwezig (in ieder geval geen pleistergeur)
Schuim: Niet nodig bij conditioner. De substantie was goed te verdelen over het haar.
Conclusie: Prettige conditioner. Ik kan mijn haar goed uitborstelen na het douchen en het voelt verzorgd aan.

Eindoordeel: De shampoo zou ik kunnen gebruiken naast een wat duurdelijke natuurlijke shampoo om zo de schade in de portomonnee wat te beperken. Mijn haar wordt er ten slotte schoon van. Ik houd ook wel van luxe dus mijn enige shampoo onder de douche zal het niet worden. De conditioner vind ik een groter succes! Het doet wat het moet doen en er zit een meer aangename geur aan!
Voor het bedrag zeker niet slecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *