Review: Mijn Jawbone Up 24

image3
Ik denk dat ik deze gave gadget al zo’n half jaartje nauwlettend in ’t oog hield. Steeds dacht ik: ik koop ‘m. Maar dan was ik weer bang dat ik ‘m na een week of maand alweer ergens onderin een la zou slingeren. Toch bleef de Jawbone mijn aandacht vasthouden.

Toen werd het december 2014 en ik besloot mezelf een kerstcadeautje te geven. Na een jaar hard werken, vond ik dat ik mezelf wel eens mocht verwennen. Er was geen twijfel over mogelijk; het werd de Jawbone Up 24.

Wat doet ‘t:
De Jawbone Up 24 is een stoere armband die je 24 uur om je pols draagt. In het begin wilde ik steeds kijken hoe laat ’t was omdat het voelde alsof ik een horloge droeg. Naast dat het een handige gadget is, vind ik de armband nog stoer staan ook. Het is een tracking-armband die je beweging, slaap en voedingspatroon analyseert en monitort.

App
Bij de Jawbone-armband dien je een app te installeren die alle activiteiten analyseert en voor je bijhoudt. Je kunt via de app heel gemakkelijk je statistieken bijhouden en je krijgt elke dag handige tips om je doelen te bereiken en jezelf een gezondere levensstijl aan te meten. Om de app te laten draaien heb je wel internet nodig. Even geen internet of je telefoon niet bij je? Dat is geen probleem. Zodra je weer in de buurt bent van je telefoon met internet, zal de armband alle recente informatie doorsturen d.m.v. Bluetooth.

                                                image1
Beweging

In de actieve modus houdt de Jawbone je stappen bij. Je kunt zelf een doel instellen (bijvoorbeeld 10.000 stappen per dan, wat ook geadviseerd wordt). Door middel van de app kun je steeds zien hoeveel stappen je al gezet hebt. Wat ik ook erg leuk en handig vindt is de ‘activiteitsmelding’. Ik heb bijvoorbeeld ingesteld dat de armband na 45 minuten geen beweging (als in lopen) gaat trillen. Ik weet dan dat ik al een tijdje zit of stil sta en dat het dan weer tijd wordt voor wat beweging.

Ga je een lekker potje tennissen of beleef je een heerlijk uurtje yoga? Ook dat kun je handmatig doorgeven in de app. Heb je bijna je stappendoel gehaald? Dan motiveert de app je om nog even goed door te zetten.

                                                image2
Slaap

Ook je slaap kun je registreren met de Jawbone. Zodra je gaat slapen, zet je de armband op slaapmodus en je slaap wordt geanalyseerd. Zodra je weer wakker bent, zet je de armband weer in activatiemodus en je kunt vervolgens eenvoudig via de app zien hoe je hebt geslapen. Hoelang ’t duurde voordat je in slaap viel, hoe de verdeling was tussen lichte slaap en diepe slaap, hoe vaak je wakker bent geweest en hoelang je in totaal in bed hebt gelegen. Ook omtrent slapen kun je een doel instellen. Ik heb mijn doel staan op 8 uur slaap per dag. Meestal red ik dit wel. Het scheelt soms een paar minuutjes. Ook erg handig; je kunt een wekker instellen via de app. De armband gaat dan trillen wanneer het tijd is om je ogen te openen. Nappy-time! Nog zo’n gave optie. Wanneer je nou zwaar behoefte hebt aan een middagdutje dan geef je dit aan je Jawbone door. Op basis van je afgelopen nachtrust gaat de Jawbone berekenen hoeveel slaap je nog nodig hebt. De Jawbone gaat weer trillen zodra je voldoende geslapen hebt.

Voeding
Via de app kun je ook je voeding bijhouden. Dit dient wel handmatig te gebeuren en dat zorgt er soms voor dat ik niet altijd bijhoudt wat ik eet. Wat wel leuk is, is dat je een cijfer krijgt voor je eetgewoonte. Heb je bijvoorbeeld net een bak havermout op en wat fruit, dan krijg je bijvoorbeeld een dikke 8 van Jawbone. Pak je daarna een stuk taart met veel suiker, dan daalt je cijfer weer. Het leuke is dat er ontzettend veel producten in staan zodat je soms zelfs op het merk nauwkeurig kunt aangeven wat je gegeten en gedronken hebt.

Ik ben zeer tevreden met de Jawbone Up 24. Voor de kerst in m’n bezit en ik beleef er nog steeds heel veel plezier aan. Ik houd alles heel nauwkeurig bij en daardoor ben ik me erg bewust van mijn levensstijl. Het geeft me soms een duwtje om wat meer te bewegen en op een goede tijd naar bed te gaan! Echt een aanrader.

Wat ‘ie kost?
De reden dat ik een tijd heb getwijfeld, heeft ook wel met de prijs te maken. Het is niet echt een hele goedkope gadget. Bij de BCC kun je ‘m in ieder geval voor €109,- kopen. Uiteindelijk vind ik ‘t de prijs wel waard want je hebt er echt wel wat aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *