Review: Quinoa met olijf en tomaat van Zonnatura

DSC_0331

Wandelend langs het biologische schap bij mijn plaatselijke supermarkt, viel mijn oog op een zakje quinoa van Zonnatura, met olijf en tomaat. Hmmm interessant. Op de verpakking prijkt de melding dat de quinoa binnen 5 minuten te bereiden is. Een kijkje op de achterzijde van het pakje stemde mij ook wel vrolijk: voorgekookte witte quinoa* 60%, voorgekookte rode quinoa* 25%, tomatenconcentraat* 4%, ui* 3%, zwarte olijven* 2%, zongedroogde tomaten* 2%, olijfolie*, zeezout, Provençaalse kruiden*, knoflookpoeder*, zwarte peper*. *ingrediënt van biologische teelt.

Maar eens proberen dus. Omdat ik dit als avondmaaltijd (voor 2) wilde gaan gebruiken, heb ik er zelf nog wat kipfilet, courgette en paprika aan toegevoegd.

Je kunt de quinoa op 2 manieren bereiden. 1). Een paar minuutjes in de magnetron. 2). 5 minuutjes met pakje en al in bijna kokend water (soort au-bain-marie). Zelf ben ik geen grote voorstander van de magnetron dus koos ik voor de laatste optie.

DSC_0334
Dit recept maakte ik:

Quinoa met tomaat, olijf, kipfilet, courgette en paprika.

Dit heb je nodig:
– 300 gram kipfilet in blokjes
– 1 pakje quinoa tomaat en olijf
– een eetlepel kokosolie
– courgette in blokjes gesneden
– paprika in kleine reepjes gesneden
– snufje peper
– Optioneel: nog wat andere kruiden naar keuze, ik koos voor italiaanse kruiden

Zo doe je dat:
– Zet wat water op in een middelgrote kookpan.
– Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet goudbruin.
– Voeg vervolgens de in stukjes gesneden paprika en courgette toe.
– Leg het zakje quinoa met verpakking en al in het bijna kokende water en laat dit 5 minuutjes zo staan.
– Wok in die zelfde 5 minuutjes de groenten en kip wat door elkaar, voeg peper toe en eventueel nog wat andere lekkere kruiden.
– Haal het zakje quinoa weer uit de pan en gooi het kookwater weg.
– Open het zakje quinoa en doe de inhoud hiervan in de lege kookpan.
– Voeg vervolgens de kip en groenten aan de quinoa toe en hussel alles lekker door elkaar.

Je bent helemaal klaar en je kunt genieten van een heerlijk gerecht want dat is het zeker. Het is een echte italiaanse maaltijd geworden met een zeer goede smaak.
Ik denk dat ik deze zakjes van Quinoa zeker vaker ga gebruiken. Het is makkelijk, gezond en echt heel lekker!

Zonnatura heeft meerdere varianten van deze gezonde maaltijd-mixen:

– Linzen met wortel
– Bulgur met quinoa en sesam

De prijs ligt zo rond de €2,55

3 reacties

  1. Heb een ui in plakjes in olie licht gebakken daarna tomaten blokjes samen met fettablokjes en zwarte olijven toegevoegd en samen verwarmt Als smaakmaker nog wat gedroogde basillicum en peper bijgedaan. Ondertussen de quinoa verwarmt, toen deze verdeeld over 2 borden met het baksel ernaast geserveerd. Een heerlijke en snelle vegatarische maaltijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *