Review: Shizen Vianen

site-AF8B6749-1030x686
Ik ben echt dol op sushi en wanneer er dan een nieuwe sushi-tent in town is (of naja dicht in de buurt) dan moet dat natuurlijk uitgebreid getest worden. Al meerdere mensen in mijn omgeving spraken zeer positief over Shizen in Vianen, hét nieuwe sushi-restaurant waar je echt een keer geweest moet zijn. Op naar Vianen dus…

Het concept is eigenlijk wat we al kennen van andere sushi-restaurants, onbeperkt eten binnen 2,5 uur voor een bepaald bedrag (excl. drankjes).

site-AF8B6786-1030x641
Wat me als eerste opvalt, is de mooie styling in het restaurant, modern, stijlvol met hier en daar wat Japanse invloeden. Er zijn verschillende zitjes; zo heb je een gedeelte waar je romantisch/gezellig met z’n tweeën kan gaan eten, er zijn half ronde banken waar je met een gezelschap kan zitten en een soort van hofjes, ook met bankjes maar dan net iets knusser.

IMG_3088[1]
De menukaart is zeer uitgebreid en om het allemaal een stuk makkelijker te maken, werk je met een tablet. Hierop kun je het complete menu bekijken en aantikken wat je wilt eten. Je mag max. 4 items per persoon. Ook erg handig: via de tablet kun je ook je drankjes bestellen en zelfs om de rekening vragen. Dus je hoeft niet meer een half uur met je vinger in de lucht te hangen voordat een medewerker je opmerkt! Dit voorkomt een hoop ergernissen. Fijn!

IMG_3082[1]
De sushi is erg vers en wordt ter plekke in de open keuken bereid. Ze hebben echt een legio aan verschillende soorten sushi, heerlijk met zalm, komkommer/roomkaas, ei, advocado, noem maar op. Houd je nou niet zo van sushi of is er iemand mee die daar niet zo weg van is; dan is er nog een overvloed aan andere gerechten. Verschillende soepjes, vleesspiesjes, salades, noodles etc.

Er loopt genoeg personeel en wanneer je je bestelling hebt doorgegeven via de tablet staat er al bijna gelijk iemand naast je tafel met het gekozen eten! Ook de toetjes liegen er niet om; zo hebben ze natuurlijk het bekende sesam- en groene ijs maar je kunt ook kiezen voor spekkoek, crème brulee of vers fruit!

Ik zou Shizen zeker aanraden en ik zal er absoluut vaker gaan eten! Shizen kan dus aan het lijstje met favorieten toegevoegd worden 🙂

(foto’s: Shizenrestaurant.nl, Missfit.nl)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *