Review: Superfood recepten

DSC_0044
Als ik in de boekwinkel of bibliotheek langs de kasten met kookboeken loop, maakt mijn hart een klein sprongetje. Ik weet niet wat het is maar ik wil alles zien, doorbladeren en het liefst ook mee naar huis nemen. Daarom is het wel handig dat ik een abonnement heb genomen op de bibliotheek. Ten eerste scheelt me dat een hoop geld omdat ik de kookboeken niet hoef te kopen. Ik kan wat kookboeken uitproberen.. En ik hoef er geen extra boekenkast te bouwen.

Onlangs stuitte ik op het boek: ‘Superfood recepten’ van Jesse van der Velde & Annemieke Kroon.
Jesse van der Velde kende ik al wel als coach o.a. op het gebied van verjongen. Annemieke Kroon was nog een onbekende voor mij. Zij is superfoodkok en kookt graag met producten die rechtstreeks uit de natuur komen. Ik hou d’r van.

DSC_0047
Het boek is meer dan alleen een kookboek. Veel meer trouwens. Ongeveer tweederde van het boek gaat over superfoods opzich. De werking ervan en de weldaden die gezonde voeding op je lichaam kunnen hebben. Of het nu gaat om afvallen, detoxen of van je kwalen afkomen. Het wordt allemaal in verband gebracht met de verschillende superfoods.

DSC_0045
Er wordt duidelijk beschreven welke goede stoffen superfoods bevatten en welke superfood waar goed voor is. Daarnaast wordt ook uitgelegd hoe motivatie werkt. Motivatie om je levensstijl aan te passen naar een gezondere. Een waar je blij van wordt. Je leert waar je minder van wilt en waar meer.
DSC_0046

En uiteraard word je met dit boek verwend met allerlei gezonde recepten. Van ontbijtjes, tussendoortjes tot complete diners en smoothies en sappen.. Eat your heart out. (of in eigenlijk)

Zeker een aanrader!
DSC_0050DSC_0049

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *