Review: Vita Coco naturel coconut water

DSC_0059

Hurray! De eerste foodpost voor MissFit.nl is een feit! En wat voor post!
In een super tropische doos kreeg ik 2 heerlijke dorstlesser van Vita Coco toegestuurd..
Van de verpakking alleen al kreeg ik zin om het eerste de beste ticket te boeken naar een ver en tropisch oord. Maarrr.. met wat inlevingsvermogen, mijn ogen dicht en het eerste slokje van deze 100% natuurlijke limonade, was ‘t net of ik onder een palmboom, in een hangmat een rietje in een verse Kokosnoot had gestoken.

De eerste slok van dit tropische, zomerse drankje was eerlijk gezegd een klein beetje wennen want wow! Wat een smaakexplosie!
Mijn hersenen draaide op volle toeren om te definiëren wat ik allemaal proefde… citroen? lime? en een heerlijke kokos-nasmaak! Heel puur en heel vers, gewoon uit een pakje. Na het analyseren van deze eerste slok dacht ik: hmmmm,,,hmmmm… ja! lekker! Zeker op een warme zomerdag wanneer je lichaam verhit is en je hunkert naar een coole verfrissing! Je kunt gemakkelijk grijpen naar de reguliere frisdranken als cola, sinas of de suikerrijke ice-tea maar je kunt daarentegen ook genieten van een puur natuurlijk drankje. Zoals deze kokoswater van Vita Coco.

BmkbEurIEAAeoFU.jpg-large

Want wat zit er precies in?
89% kokoswater, 9% citroenpuree, 2% fructose en citroensap. Die fructose heb ik even opgezocht want zoals je misschien weet; van suikers in schaapskleren word ik niet blij. Ik vond het volgende over Fructose:

Fructose is een natuurlijke zoetstof die in fruit en groenten voorkomt en kan derhalve helemaal geen kwaad. Het heeft een lage glycemische index en lijkt dus weinig kwaad te kunnen. maar…dat is de instinker want, fructose is juist de meest gevoelige suiker voor glycatie (ondanks de lage glycemische index).
Het wordt anders wanneer ‘de mens’ fructose uit die groeten en fruit gaat halen en het in geconcentreerde vorm gaat tóevoegen aan producten zoals in frisdranken.

Gelukkig maakt Vita Coco mij blij want op de verpakking staat heel duidelijk: ‘never from concentrate’. Dus de fructose is van nature aanwezig en daarom ook in zo’n kleine hoeveelheid niet schadelijk. Lekker drinken dus!

Vita Coco combineert kokoswater van de jonge, groene kokosnoten met natuurlijke limonade. Het resultaat is een 100% natuurlijk, hydraterend, vet- en cholesterolvrij kokoswater drankje met een beetje citroen puree. Het drankje bevat geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, geen conserveringsmiddelen en is dus niet geproduceerd uit concentraat.

Vita Coco kokoswater is verkrijgbaar in de formaten 180ml, 330ml, 500ml en 1 liter en beschikbaar in acht varianten:

•Vita Coco Natural Coconut Water
•Vita Coco Lemonade
•Vita Coco Coconut Water with Pineapple
•Vita Coco Coconut Water with Orange
•Vita Coco Coconut Water with Açaí & Pomegranate
•Vita Coco Coconut Water with Peach & Mango
•Vita Coco Kids Mango & Pineapple
•Vita Coco Kids Apple & Blackcurrant

330ml – voor € 1.75 o.a. bij:
Albert Heijn
Sligro
De Tuinen
Makro
Gezond & Wel
Marqt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *