Rode quinoa

image0011

Oké quinoa, ik ben er inmiddels al een tijdje bekend mee en maak er de heerlijkste ontbijtjes en lunches mee! Nu wees een vriendin mij op rode quinoa. Wat? Rode? Waarom was ik hier nog niet van op de hoogte?! Volgens mijn vriendin nog véééél gezonder dan de gewone (witte) quinoa. Dat wilde ik dus wel even onderzoeken.

Wat is quinoa?
Misschien ben jij ook al bekend met quinoa en zo niet, dan geef ik hier nog een kleine uitleg. Quinoa zijn de vruchten van een eenjarige plant die in Zuid-Amerika groeit. Op dit continent is quinoa zelfs al heel lang een belangrijke voedselbron.

Wat is er zo gezond aan quinoa?
Quinoa bevat ontzettend veel goede eiwitten en is zeer rijk aan essentiële vetzuren, vitaminen en mineralen. Calcium, Ijzer, vitamine B en E, het kan niet op bij quinoa. Je kunt het eigenlijk wel het meest complete voedsel noemen. Quinoa is geen graansoort en is dus glutenvrij! Hoera! Door het hoge eiwitgehalte is het een goed alternatief voor vlees. Quinoa heeft een nootachtige smaak en is heerlijk door salades of als ontbijt. Het is erg makkelijk te bereiden: goed wassen en ongeveer een kwartiertje koken in 2x zo veel water. Quinoa neemt alle water op. Regelmatig roeren zodat het niet aan de bodem van je pan blijft plakken.

redwhiteq
Het veschil tussen rode en witte quinoa
Eigenlijk is het heel simpel. De quinoa is rood omdat het schilletje er nog om zit en daar zitten dus nog meer voedingsstoffen in. Door het schilletje blijft rode quinoa beter in stand en knapperig wanneer je het kookt.

Waar kan ik quinoa kopen?
Witte quinoa vind je gewoon in de meest reguliere supermarkten; meestal bij de rijst.
Rode quinoa kun je vaak in de natuurwinkel vinden of bijvoorbeeld hier!

Binnenkort zal ik een lekker recept posten met quinoa. Of het met witte of rode quinoa is, blijft nog een verrassing 😉

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *