Romige pasta met tomaatjes uit de oven

20140318-152746.jpg

Ik ben van mening dat je gezond eten alleen maar volhoudt als je af en toe eens iets eet wat minder gezond is. Ik houd namelijk erg veel van romige pasta’s.

Waar ik kan, probeer ik toch zo gezond mogelijk te leven dus kies ik voor mijn ingredienten, biologische producten. Zo ook bij dit recept!

Wat heb je nodig: (voor 4 pers.)

– 300 gram pasta
– 1 bakje boursine quisine
– +- 15 cherrytomaatjes
– 1 rode ui
– 1 teentje knoflook
– 100 gram rucola
– pijnboompitten
– 200 gram hamreepjes
– geraspte/parmezaanse kaas
– kokosolie

Zo maak je dat:
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Vet een ovenschaal in met kokosolie en verpreid de tomaatjes in de schaal.
– Breng wat op smaak met peper en zout.
– De tomaatjes mogen 15 minuten de oven in.
– Kook de pasta volgens aanwijzing.
– Snipper de ui.
– Laat wat kokosolie smelten in een wok en fruit hierin de ui en de knoflook.
– Giet de pasta af wanneer deze klaar is.
– Voeg de boursin toe aan het gefruite uitje en vervolgens ook de pasta.
– Zet het vuur uit en voeg de rucola, de hamblokjes en de pijnboompitjes toe.
– Roer alles goed door elkaar.
– Serveer de pasta met de tomaatjes uit de oven bovenop de pasta en besprenkel met wat kaas!

Enjoy good food!

Leave a Reply