September’s FoodWeLove-box

DSC_0034
Yiehaa! Mijn 2e FoodWeLove-box is deze week binnengekomen! Hier kan ik erg naar uitkijken. Waarom? Het is steeds weer een verrassing wat erin zit én het zijn eigenlijk altijd producten waar ik iets mee kan of meer van wil weten. Wat ook erg fijn is dat er vaak producten in zitten die ik op mijn lijstje heb staan om eens te gaan proberen. Zo ook deze keer. Ik werd namelijk erg verrast door 2 repen van de overheerlijke chocolade van Tony’s Chocolonely. Ik had deze 100% slaafvrije chocolade nog nooit geproefd (niet? nee niet). Ik viel meteen met mijn neus in de boter want ik kreeg 2 Limited Editions waar ik mijn tanden in mocht zetten. De ene reep bevatte melkchocolade, koek en chilipeper en de ander ook melkchocolade maar dan met karamel en zeezout. Mijn favoriet? Ik kon niet kiezen.
DSC_0040
Ik verbaasde mij over het gebruik van chilipeper in combinatie met chocola maar het resultaat is heerlijk. In het begin proef je de peper nog niet echt. Later begint het puntje van je tong wat te tintelen. Ik raad je aan de reep bij een kopje thee te eten. Na een slokje thee geeft de combinatie met de chilipeper een oosters tintje. De reep met karamel en zeezout was ook een verrassing in smaak. De brokjes karamel zijn een heerlijke variatie en bij een van mijn eerste hapjes schrok ik even van de zeezout. Het went gelukkig snel en wordt het een welkome verrassing als je weer eens een vleugje zout te pakken hebt.
DSC_0037
Wat zit er nog meer in de box?
FoodWeLove werkt iedere maand samen met bijvoorbeeld een auteur van kookboeken of in dit geval een food magazine. Delicious.Magazine had een sterke hand in deze box en dat zorgde voor een overheerlijk gevulde doos producten.
DSC_0041
Green Tea with LemonClipper
Dit merk behoort al een tijdje tot mijn favorieten en dan vooral de groene thee varianten. Groene thee heeft vaak de neiging een bittere afdronk te hebben maar bij de theeën van Clipper heb ik dat nog niet gehad, prettig! Deze thee is biologisch en fairtrade, zeer verantwoord dus! Met de herfst in opkomst een welkom cadeautje! Ook leuk: vanaf deze maand is het merk Clipper ook te koop in de supermarkt.

ChorizoDe Spaanse Schuur
Ik ben gek op de pittige smaak van chorizo en laat ik nu toch eens de beste chorizo te pakken hebben in deze FoodWeLove-box, althans dat doet de beschrijving mij vermoeden en ik ga daar maar al te graag in mee. Extra leuk is dat er bij de FoodWeLove-box altijd heerlijke recepten worden gegeven waar je de producten uit je box in kunt verwerken. Zo ook met deze chorizo’s. Een review over de ‘Spicy witte-bonensalade met balsamico-tomaatjes-dressing’ waar deze twee pittige chorizo-rakkers in verwerkt zitten, volgt binnenkort.
DSC_0042
Beluga LinzenGekruid
De webshop van Gekruid ben ik al eens eerder tegengekomen en het voornemen ligt er om daar binnenkort eens wat heerlijkheden bij te gaan bestellen. Leuk dat ik nu al wat uit kan proberen van Gekruid want in mijn box vond ik Beluga Linzen van Gekruid. Extra blij ben ik met dit product omdat linzen bijzonder weldadig zijn voor je gezondheid. Ik heb er nog nooit iets mee bereid en dat maakt de FoodWeLove-box nou zo leuk, je krijgt soms producten waar je nog niet eerder van hebt gehoord of iets mee hebt bereid. Op deze manier word je enthousiast gemaakt eens wat anders uit te proberen. Beluga linzen staan bekend als ‘de kaviaar onder de linzen’. Ik ben benieuwd!
DSC_0037
Inktvis Inkt Jan van Es
Na een kwartier de twee zakjes alle kanten op gedraaid te hebben, heb ik toch maar even het lijstje met producten van de FoodWeLove-box erbij gepakt. Ik had geen idee wat de donkere olie kon zijn. De lijst vertelde mij dat het gaat om Inktvis Inkt *slik*, dacht ik eerst. Interessant, dacht ik toen. Met deze inktvis inkt kun je je gerechten een diepdonkere kleur geven. Apart maar erg leuk voor bijvoorbeeld Halloween. Origineel ben je zeker!

Caserecce PastaPasta Pura
Yes yes yes! Speltpasta te pakken in deze box. Als spelt-fan (veel meer vitaminen & mineralen + goed voor mijn humeur) was ik zeer verrast toen ik een mooie zak speltpasta vond in de FoodWeLove-box. Aan deze pasta hangt ook nog eens een bijzonder verhaal. De Limburgse Ruud Souren leerde namelijk pasta maken in Italië en nam zijn kennis mee terug naar Nederland. Hij combineerde zijn recept met oergraan uit ons eigen Limburg en tadaa… Limburgs Kollenberger speltpasta.
DSC_0043
Amandel OliePariani
Amandelolie uit een vallei in Sicilie, zomaar in mijn keuken! Amandelolie is rijk aan onverzadigde vetzuren, proteïne, carbohydraten, vitamines A + B en de mineralen calcium, ijzer, kalium, magnesium, natrium, fosfor en zwavel. Wow! Gezond goedje en ook nog eens erg lekker over vis, als dressing of gebruik ‘t bij de BBQ (wie weet zit er nog een nazomer in).

Extra Extra Extra
Stiekem wel een beetje verwacht gezien de samenwerking maar desalniettemin en zeer fijne verwelkoming is het vinden van het Delicious.Magazine in de box. Heerlijk ideeën opdoen voor de aankomende seizoenen. Met recepten van over de hele wereld en een special over bakken! Dus op de bank, met een kop thee van Clipper, een grote brok Tony’s chocolonely, heerlijk bladeren door deze Delicious.

Extra leuk: de ansichtkaarten van Delicious. met tekeningen van Larissa Bertonasco.

Ook zo’n box?
Wil jij volgende maand ook een FoodWeLove-box met allerlei overheerlijke verrassingen thuis ontvangen? Kijk dan even op de website van FoodWeLove.

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *