Shampoo’s in de ring!

Nieuwe afbeelding (2)

Decubal Wash (2 in 1 shampoo en conditioner) vs Yes To Cucumbers (color care)

Niet alleen voeding is een belangrijk onderdeel van een gezond en fit leven, ook persoonlijke verzorging kan veel betekenen voor je gezondheid. Zo is de huid je grootste orgaan en ook je haren nemen allerlei stoffen mee naar binnen. Zo zitten er in veel shampoo’s ‘parabenen’. Parabenen hebben een zwakke pseudo-oestrogene werking en dat zou uiteindelijk kunnen leiden tot borstkanker. Dit resultaat komt uit een onderzoek van de Universiteit van Reading. Daarnaast kunnen parabenen een allergische reactie veroorzaken wanneer het het lichaam binnentreedt. Parabenen mogen al niet meer gebruikt worden in voedingsmiddelen, enkel als conserveringsmiddel. Of het nu wel of niet helemaal bewezen is en er nog een discussie gaande is over het gebruik van Parabenen, ik wacht de resultaten liever niet af… Daarnaast heb je nog parfum in veel shampoo’s. Onderzocht is dat een kwart Nederlanders allergische reacties vertoont op parfum. Dit uit zich in o.a. ademhalingsproblemen, vermoeidheid, darmproblemen, duizeligheid en zelfs depressies. Dus heb je één of meerdere van deze kwalen maar had je dit nooit achter parfum gezocht? Misschien eens goed om te kijken wat er gebeurt als je parfum in producten mindert.

Omdat we nog wel graag onze haren willen wassen en lekker willen ruiken, ben ik op zoek gegaan naar een shampoo die je haar lekker schoon maakt en je van binnen ook schoon houdt, dus zonder parabenen, parfums en andere stoffen die ons lichaam liever niet binnenkrijgt.

In de battle staan vandaag 2 shampoos; de Decubal 2 in 1 -shampoo en Yes To Cucumbers color care.

009854 Decubal:… vs …YTC:058647
Neutraal – Geur – Frisse komkommers
Transparant – Kleur – Lichtgroen
Minimaal – Schuim – Royaal
Schoon maar niet lang – Effect – Schoon,geen pluis, vol haar

Conclusie: I say YES to Cucumbers!
Wat een fijne shampoo. Het bevat geen parabenen, kleur- en geurstoffen maar maakt mijn haar schoon, fris en blijft ook lang goed vallen en wordt niet snel vet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *