Tip! Olijfoliezeep uit Aleppo

DSC_0179
Al een tijdje kamp ik met een vervelend kwaaltje. Een erg droge huid, gepaard met gekriebel. Van alles geprobeerd en vooral de schuld aan mijn douchegel, kleding en wasmiddel geven, niets hielp! Totdat….ik met mijn tante sprak die in dezelfde plaats heeft gewoond en toen hetzelfde probleem had. Nu zul je vast denken: Hoe kan een woonplaats nou effect hebben op je huid! Ik zal ‘t je zeggen. In de stad waar ik woon zit ontzettend veel kalk in het water. ‘Hard water’ noemen ze dat ook weleens! Omdat ik iedere dag minstens 10 minuten onder dit water sta als ik ga douchen, kom ik nogal eens in aanraking met dit harde water! Conclusie: Droogte en jeuk!

Oplossing? Gelukkig wist mijn tante raad en kwam aan met een groot blok bruin/groene zeep. Olijfoliezeep uit Aleppo! Ingredienten? 85% olijfolie en 15% laurierolie (je hebt ook andere verhoudingen). Puur natuur kun je wel stellen. Ik heb de zeep nu 2x gebruikt en ik kan nu al zeggen dat de jeuk tot nu toe is weggebleven. De olijfolie zorgt voor een soort bodylotionlaagje waardoor je huid niet uitdroogt. De zeep heeft een hele milde geur. Je kunt ook heel goed je haar wassen met de zeep en ermee scheren! Uitkomst!

Aan deze zeep hangt een hele geschiedenis. Om je niet te lang te vervelen, verkort in deze tot de voor mij belangrijkste highlights:

– Meer dan 1000 jaar wordt deze zeep vervaardigd in de stad Aleppo in Syrie. (ivm de oorlog ligt dit stil maar de zeep is nog steeds vanuit Turkije te verkrijgen).
– 100% plantaardig en vrij van chemische of dierlijke toevoegingen.
– Houdt de natuurlijke huidvetten in tact en bevordert een evenwichtige vochthuishouding.
– Schuimt goed (ook handig bij scheren).
– Zuinig in gebruik.
– Met het schaafsel van deze zeep kun je zelfs de was doen.
– Helpt goed bij: eczeem/psoriasis, acne, droge huid, kloven, jeuk, roos, vet haar, wondjes en haaruitval!

De prijs is erg aantrekkelijk, zeker als je lang met de zeep doet. Vanaf €3,50

Deze zeep bestellen? Kijk even op de website van Olijfoliezeep!

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *