Uittips! Food Festivals 2015

  
Yes! Het festivalseizoen is weer officieel begonnen. Lekker in het gras liggen of gewoon vooraan het podium je favoriete artiest toejuichen, ik houd ervan. Waar ik ook erg van houd is food, good food en als dat ook nog eens gemixt wordt met muziek en gezelligheid in een festivalvorm, dan sta ik vooraan.

Hieronder geef ik je een overzicht van een aantal food festivals van dit jaar!

 

 

 

FoodTruckTREK

Food Truck Festival – TREK
De geuren en vrolijke kleuren van gave retro busjes en trucks waar je allerlei heerlijk eten kunt halen van over de hele wereld. Dat is het Food Truck Festival. Een beetje in het ‘parade’-sfeertje. Dit festival is gratis en vindt plaats op de volgende locaties en data:

14 – 17 Mei – Rotterdam – Vroesenpark
22 t/m 25 Mei – Utrecht – Griftpark
29 t/m 31 Mei – Maastricht – Stadspark
26 t/m 28 Juni– Nijmegen – Hunnerpark
10 t/m 12 Juli – Den Bosch – Paleiskwartier
10 t/m 13 September – Den Haag – Westbroekpark

NeighbourFood Market – Food Market Amsterdam

Neighbour Food Festival 2015
Dit food festival is eigenlijk ieder maand te bezoeken en kent dan verschillende edities. Je vindt hier eten met een verhaal en mensen die waarschijnlijk net als jij van lekker en goed eten houden.

“De Neighbour Food Market is een platform voor plaatselijke restaurants, cateraars, bio-boeren, traiteurs, bakkers, slagers, gevierde lokale chefs, kaasmakers, worstendraaiers, sap-persers, soepkokers, sandwich-helden, fanatieke foodies, barista’s, heren van de thee, enthousiaste producenten en distributeurs” – NFM

De Neighbour Food Market is iedere derde zondag van de maand op het Westergasterrein in Amsterdam.

Wat een super goed initatief is van Neighbour Food Market is dat het bezoeken in principe geen entree kost maar dat het zeer op prijs gesteld wordt als je iets van houdbaar voedsel (pasta, rijst, etc.) meebrengt voor de voedselbank.


 

Food Film Festival
Uiteraard vind je hier food, maar ook films over food, shows en allerlei workshops. Het Food Film Festival trekt vanaf mei door het land en bezoekt 5 verschillende plaatsen (Groningen, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven & Amsterdam). Dit festival heeft een enorme diepgang want er is ook ruimte voor het nader bekijken en wellicht discussiëren over het gehele voedselsysteem.

“Het Food Film Festival is een initiatief van de YFM (Youth Food Movement). De YFM is een netwerk van studenten, jonge consumenten en jonge foodprofessionals zoals boeren, tuinders, koks, vissers en producenten, die met elkaar veranderingen teweeg brengen op het gebied van voedselproductie en -consumptie” – FoodFilmFestival

LepeltjeLepeltje

Lepeltje Lepeltje Festival
Live bands en dj’s, mobiele foodstallen en een groot terras! Nu hoeft alleen het weer nog mee te zitten en je hebt een topdag. Ook dit food festival is gratis! Op dit festival vind je veel ambachtelijke producten wanneer je over de markt struint en kun je  genieten van een speciaalbiertje op ‘t terras.

22 t/m 25 mei
Burg. Brouwerplantsoen Amersfoort
19 t/m 21 juni
Ebbingekwartier Groningen
10 t/m 12 juli
Ter Pelkwijkpark Zwolle
21 t/m 23 augustus
Park Haven Centrum Apeldoorn
29 t/m 30 augustus
Mysteryland Haarlemmermeer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *