Update alfalfa-project

DSC_0435

Hurray! De alfalfa die ik een tijdje geleden begon te kweken doet goed z’n best.

Waar ik in het begin dacht dat het compleet mislukt was omdat de zaadjes maar niet uit leken te komen, heb ik nu een mooie bak vol alfalfa staan waar ik regelmatig een handje uit pluk om mijn eten mee te versieren.

DSC_0446

Op het pakje met zaadjes staat dat de kweekduur zo’n 4 dagen is, echter heeft het bij mij in de praktijk wat langer geduurd, zo’n 10 dagen maar hee, dat mag de pret niet drukken. Ik eet nu zeker al een week deze supergezonde kiemen.

Zeker tijdens deze maanden waar je toch alweer een hoop mensen hoort over verkouden en ziek zijn, is het een uitgelezen moment om wat kiemen aan je voedsel toe te voegen want wist je dat Alfalfa o.a. een goede medicijn is voor de volgende klachten:

Vermoeidheid, geestelijke vermoeidheid,
Lusteloosheid, zwakte, energieverlies, verminderd prestatievermogen,
Geheugenzwakte, verminderde alertheid,
Verminderde schildklierwerking,
Verhoogde prolactinespiegel,
Nachtblindheid,
Uitgestelde menstruatie,
Slappe huid,
Tandcaries,
en zo kun je nog wel even doorgaan.

Daarnaast vult alfalfa vitaminen- en mineralentekorten aan.

Alfalfa is een echte superfood te noemen en door zelf te kweken lekker goedkoop en leuk om te doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *