Voeding & Vruchtbaarheid

ZWANGE~1

Laatst bekeek ik het programma Food Hospital op Net5. Geweldig dat het bestaat. Ik leer er elke keer weer wat van..
Het ging in die aflevering o.a. over vruchtbaarheid en voeding. Ook deze twee elementen linken nauwlettend met elkaar.

Zo was daar een jonge vrouw. Ik noem haar voor het gemak Laurie; ze was eind twintig en had overmatige haargroei. Daar begon in eerste instantie haar probleem mee. Ze moest zelfs elke dag haar gezicht scheren. Ook haar buik en rug waren behaard. Ze was al jaren ontzettend onzeker, wat natuurlijk heel goed voor te stellen is en kwam bijna niet meer buiten. Daarnaast had Laurie al jaren een kinderwens. Ze had een hele lieve vriend die haar *super lief* het mooiste dat hij ooit gezien heeft, noemde! Helaas was het hen na jaren proberen maar niet gelukt zwanger te worden omdat Laurie cysten heeft op haar eierstokken.

Bij het Food Hospital konden zij een duidelijke link leggen tussen de haargroei en de onvruchtbaarheid, namelijk een te veel aan testosteron.

Cysten op de eierstokken worden veroorzaakt door de aanmaak van testosteron. En testosteron wordt weer aangemaakt door o.a. insuline. Je lichaam maakt insuline aan bij het eten en drinken van suiker. Insuline zorgt er ook voor dat de testosteron in je lichaam bijna niet meer wordt afgebroken.

Wanneer je dezelfde klachten hebt en bijvoorbeeld ook al jaren probeert zwanger te worden, kun je proberen je suikerinname te verminderen dan wel te minimaliseren. Suiker zit bijvoorbeeld ook in wit brood en uiteraard met grote hoeveelheden in cola en andere frisdranken.

Daarnaast kun je proberen de volgende producten meer te eten om je hormonen in balans te krijgen:
12137517-lachende-mooie-zwangere-vrouw-het-eten-van-granen-in-de-keuken
– Peulvruchten (bijvoorbeeld kikkererwten, allerlei bonen)
– Groente en fruit (minimaal 2 stuks per dag)
– Zilvervliesrijst
– Volkoren pasta en volkoren brood.

Daarnaast is het belangrijk goed te sporten! Dat is natuurlijk altijd aan te raden.

Na een aantal weken was de haargroei van Laurie aanmerkelijk verminderd. Ze durfde zelfs weer te gaan zwemmen. Helaas liet het programma niet zien of ze uiteindelijk ook zwanger is geworden.

Hopelijk kunnen jullie zelf of kan iemand in je omgeving iets met bovenstaande info en mogen er heel veel lieve, knappe en met liefde gemaakte baby’s ter wereld worden gebracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *