Wat doet suiker met je?

Slide-Schadelijke-gevolgen

Suiker, we gooien en strooien het overal in en doorheen. Cake, koekjes, candybars, taart, noem het maar op! Zonder suiker zouden deze lekkernijen waarschijnlijk een stuk minder smakelijk zijn. Dat we bovenstaande producten zo veel mogelijk moeten minimaliseren om nog in onze skinny-jeans te passen, dat weten we wel. Maar wist je ook dat er vaak suiker in producten zit waar je het niet eens van weet of sterker nog van verwacht. Bijvoorbeeld, sommige verpakte vleeswaren (kipfilet, gebraden gehakt, etc) bevatten suikers.

Het is vaak moeilijk om van lekkernijen af te blijven, we krijgen ineens een suikerkick en willen dan een zak snoep leegeten of een stuk taart binnen recordtempo naar binnen schuiven. We kunnen wel zeggen: SUIKER IS EEN VERSLAVING!

Helaas schuilt hier ook een absolute waarheid in. We beginnen als kind al met koekjes speciaal voor kinderen maar waar wel suiker in zit, en hoe vaker we suiker tot ons krijgen, hoe meer we er van willen hebben en onze bevredigingsgrens steeds verder wordt opgeschoven.

Bekijk dit filmpje eens en je begrijpt wat suiker in je hersenen teweeg brengt:

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *