Welkom bij MissFit.nl

Having-Control-Of-Your-EnvironmentWelkom bij MissFit.nl

Een blog die ik begonnen ben omdat ik sinds kort in de wereld ben gestapt die écht gezond leven en optimaal genieten heet, en eigenlijk nog steeds aan het ontdekken ben. Want wow, wat is hier veel in te leren.

Mijn interesse in deze wereld begon na het krijgen van één van de meest voorkomende welvaartsziekten van Europa: een burn-out! Helemaal gesloopt, emotioneel afgevlakt en de zin in het leven totaal verloren. De meest voorkomende vraag die zich in mijn hoofd afspeelde was: Waarom zou ik nog? (aankleden, eten, werken). En dat op een leeftijd van (toen) 23 jaar! De eerste paar maanden heb ik voor me uit gestaard en wanneer het zich toeliet mijn ogen uit mijn hoofd gehuild. Gelukkig kwam ik op een punt dat ik er alles aan wilde doen uit deze situatie te komen. Ik ben gaan lezen, lezen en nog veel meer lezen. Elke dag weer opnieuw gegoogled over hoe ik hier toch in terecht ben gekomen en vooral hoe kom ik er weer uit en hoe komt dit nóóit meer terug. Het begon met het lezen van artikelen over de hersenen en dan vooral de aanmaak van geluksstofjes (endorfine en serotonine) die ik op dat moment duidelijk miste. Ik wilde deze stofjes dolgraag weer aanmaken en me een beetje verlichter voelen. Gelukkig heb ik een hekel aan het nemen van medicijnen dus in die richting wilde ik het niet zoeken. Ik kwam al gauw op drie ontzettend belangrijke elementen uit: voeding, nachtrust én bewegen. En yes! Nu 4 jaar later kan ik melden dat ik er weer helemaal bovenop ben en me gelukkiger, fitter en sprankelender voel dan ooit. En ik heb er ook nog eens een hele leuke nieuwe hobby bij; het verdiepen in een natuurlijke en heerlijke wereld van échte voeding, totale ontspanning en een heldere mind! En wie denkt dat het allemaal zweverig is? No way; ik sta nu steviger op de grond dan ooit tevoren. Ik heb geleerd de heerlijkste recepten op tafel te zetten en ik kan stresssituaties veel beter handelen.

Omdat ik zo veel leer en dol ben op schrijven, wil ik heel graag mijn kennis delen via deze blog. Dit moet namelijk iedereen (w)eten. Ik ben er van overtuigd dat de meeste kwalen en ziektes sowieso te voorkomen en vaak ook te genezen zijn met voeding. Ik ben dan wel geen dokter maar wel een ervaringsdeskundige.

Waarom MissFit?

Natuurlijk kun je de naam MissFit associëren met een fitte vrouw, en dat is ook zo maar dat is niet de enige betekenis van de naam die ik aan mijn blog gehangen heb. Een ‘misfit’ (met 1 ‘s’ dus) is ook een buitenbeentje in het Engels. Hiermee bedoel ik jou! En nee, ik probeer je niet te beledigen maar jij bent geen kuddedier. Je kiest zelf je producten op basis van de waarde die je je lijf en leven geeft en de waarde die je geeft aan de producten die jij kiest. Misschien zullen sommige artikelen op MissFit gesneden koek voor je zijn maar wie weet leer je er wel nog ontzettend veel van. En heb je zelf kennis of een ervaring opgedaan die je graag wil delen met MissFit en MissFit-vrienden? Stuur gerust een mail of reageer op een artikel.

Alvast veel lees-, kook- en leefplezier!

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *