Wildplukken in je ‘achtertuin’

c262f9c842026dd2ad70dda11012f23a

Gezond en biologisch leven duur? Kan! Maar dat hoeft zeker niet. Het is maar net hoe creatief je bent. En ben je dat niet? Dan help ik je een handje.

Via de site wildplukwijzer.nl kun je namelijk je locatie invoeren (ook leuk als je in Nederland op vakantie bent) en de wildplukwijzer geeft met plaatjes op de kaart aan waar bepaalde fruit en noten groeien die je kunt plukken. Je kunt ook aanvinken dat je wilt zien wat er ‘nu’, dus dit seizoen te plukken is.

Erg handig, zo kwam ik erachter dat de achtertuin van mijn ouders grenst aan een gigantische walnotenboom. Deze noten vallen er vanzelf af wanneer ze rijp zijn. Walnoten zijn vrij prijzig dus nu kan ik in alle hartelust mijn salade rijkelijk bestrooien met deze gezonde noten. Als je een walnoot openbreekt, zal je natuurlijk wel eens opgevallen zijn dat de vulling op een stel hersenen lijkt. Grappig is dat deze noten dan ook heel weldadig zijn voor je hersenen. Dit is door middel van wetenschappelijk onderzoek bevestigd.

media_xl_1322562

In walnoten zitten veel antioxidanten die vrije radicalen tegengaan. Vrije radicalen doen wij bijvoorbeeld op door uitlaatgassen, allerlei stralingen en op veel meer andere manieren. De werking van walnoten kan veel ziektes zoals kanker voorkomen! De noot bevat daarnaast veel mineralen: kalium, mangaan, koper, calcium en magnesium. En dat laatste mineraal is dan weer zeer gunstig voor de hersenfuncties. Walnoten worden ook wel krachtvoer voor je denkvermogen genoemd. Ze werken geneeskrachtig bij o.a. depressie, dementie en hart-en vaatziekten.

Dit kan ik nog meer in de buurt plukken: aalbessen, vlierbessen, pruimen, rozenbottel, appels, peren en hazelnoten.

Wat groeit er bij jou in de buurt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *