Winterwellness voor je voeten!

voeten, herfst
Ze dragen je het hele land en misschien wel de hele wereld over. Je voeten! Eigenlijk staan we nooit zo stil bij hoe belangrijk onze voeten eigenlijk zijn. Zelfs voor onze algehele gezondheid. Ze houden je warm, in balans, staan in verbinding met je organen en brengen je natuurlijk op allerlei (mooie) plaatsen. Tijd om je voeten eens extra te verwennen deze winter!

voetenbadOntspan in een natuurlijk voetenbad
Een heerlijk natuurlijk voetenbad dat je bloedcirculatie bevorderd en tegelijkertijd heerlijk ontspant, creëer je al met 1 simpel ingrediënt: zout. Vul een teil met warm water en voeg hier ca. 2 eetlepels zout aan toe. Relaxing! Voeg een theelepel kokosolie toe voor extra voetverzorging.

 

 

Weg met wintertenen! Maak van je voeten een kacheltje
Heb je ook altijd last van koude tenen in het najaar? Soms zijn ze zelfs gevoelloos of kun je maar moeilijk in slaap komen met die koude voeten. Als je toch in de weer bent met het nemen van een voetenbadje, kun je gelijk aan de slag met wisselbaden. Laat eerst je voeten voor 5 minuten zakken in een heerlijk warm bad met wat tijmblaadjes of takjes erin. Dompel ze daarna onder in een koud bad voor 5 seconden. Dit wissel je steeds af voor zo’n 20 minuten. Je voeten worden zo op een natuurlijke manier lekker warm.url.jpg

VoetmassageEen voetmassage voor gezondere organen
Als een orgaan of lichaamsdeel niet goed werkt, kun je dit voelen in je voeten. Je voeten bevatten allerlei reflexiepunten die in verbinding staan met je organen. Het punt dat correspondeert met een orgaan met klachten wordt een pijnlijke plek onder de voeten. Door het masseren van deze pijnlijke plek, wordt de pijn verlicht en stroomt er levenskracht naar het betreffende orgaan wat afvalstoffen zal gaan afvoeren.

biker bootsHul ze in stoere, warme en mooie schoenen
Wist je dat  schoenen met dikke zolen je extra beschermen tegen de kou? Eigenlijk heel logisch want wanneer je goeie stevige zolen onder je schoenen draagt, krijgt de kou die via de grond omhoog trekt, minder kans je warme voeten te bereiken en af te koelen. Dit najaar ga ik voor biker boots. Ze zijn stoer, stevig, hebben een lekkere grip voor de gladdere dagen en ze geven zelfs een edgy look onder zowel een fijne skinnyjeans als een stijlvol jurkje. Super veelzijdig dus. Deze variant heeft een furry binnenkant. Heerlijk zacht en koude voeten krijgen echt geen kans.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *