Workshop ‘Van vulling naar voeding’

Afgelopen zaterdag (25 januari) was het even terug in de schoolbanken. Maar vervelend was het zeker niet. Want tijdens de workshop ‘Van vulling naar Voeding’ gegeven door Petra Vennik (gespecialiseerd in orthomoleculaire voeding) en Mieke Verweij (heeft een eigen praktijk in Traditionele Chinese Geneeskunde) was zowel erg leerzaam maar bovenal erg lekker! Want naast een bulk aan supernuttige informatie werden er de heerlijkste gerechtjes geserveerd.

IMAG1546De workshop werd gehouden in Eerbeek dus dat was voor mij een goed uurtje rijden maar bij binnenkomst werd ik hartelijk EN heerlijk ontvangen met koffie, thee en heerlijke healthy bonbonnetjes!

De workshop was vooral interessant omdat vanuit zowel de orthomoleculaire voedingsleer als de traditionele chinese geneeswijze uitgelegd werd wat gezonde voeding nu echt is en wat bepaalde ingredienten met je lichaam en geest doen. Een aantal zaken waren mij al bekend maar er bleef nog genoeg informatie over die ik aan mijn kennis over gezonde voeding kon toevoegen. Zo ben ik een stuk wijzer geworden betreffende het lezen van etiketten. Bijvoorbeeld als het gaat om het verschil tussen plantaardige, dierlijke en transvetten.

Vanuit de traditionele chinese geneeswijze heb ik geleerd dat ik een eitwitten/vetten-mens ben. Dit heeft te maken met wat voor type vertering je hebt. Hier is een heel eenvoudige testje voor:

Kook havermout in water en voeg daar wat fruit aan toe. Eventueel met wat honing of stevia. Als je na een uur of 3 weer trek krijgt, ben je een koolhydratentype. Heb je na 1,5 uur alweer een rammelend maagje? Dan haal je uit dit ontbijt dus niet voldoende energie. Voeg de volgende dag wat noten en eventueel een klontje boter toe. Waarschijnlijk hou je het op dit ontbijt wel 3 uur vol! Ik ben nu dus volop aan de noten. Geen straf hoor.

Tussen alle informatie door, werden er allerlei kleine gerechtjes geserveerd die lekker en goed zijn als alternatief voor de voeding die we vanuit de westerse samenleving gewend zijn. Van havermoutontbijtjes met speltdrank en appel tot pompoentaartjes met zuurkool en kaas. We leerden van alles over kokosolie, stevia, visolie en nog veel meer. Alle informatie kregen we mee in een uitgebreide syllabus! Ideaal om alles nog eens na te lezen.

We werden niet alleen met een volle maag naar huis gestuurd maar we kregen ook nog eens een fijne goodiebag mee.
Dit zat erin:

Nieuwe afbeelding (13)

Wil je meer informatie over deze workshop en eventueel aanmelden? Kijk even op de website van Gezond met Voeding! (Vol = Vol)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *