Zorg goed voor jezelf- ook na je leven

New-Year-Dance-Party-Image-Courtesy-LivingSocial

Het is niet echt een onderwerp waar we het graag over hebben. We proberen ten slotte zo veel mogelijk te genieten van ons leven en willen het liefst dat daar geen einde aan komt. Toch is er één ding zeker in je leven en dat is dat het een keer ophoudt. Wat we na het leven zullen vinden, is ons allemaal onduidelijk maar tot die tijd zorgen we goed voor onszelf zodat we zo lang mogelijk van dit leuke leven mogen genieten.

Na de MH17-ramp is iedereen toch weer even wat meer op de feiten gedrukt; het leven is niet voor eeuwig en wanneer het einde in zicht is, weet je eigenlijk nooit. Best beangstigend maar deze gedachte zorgt ook voor een mindset om nú van het leven te genieten. Door gezonde voeding, lekker bewegen en leuke dingen doen, komen we al zeker een heel eind. Om zo gelukkig mogelijk door het leven te gaan, kunnen we het beste zo veel mogelijk zorgen en stress verbannen. Dit doe je o.a. door allerlei zaken goed te regelen zodat je er niet meer naar om hoeft te kijken. Omdat het niet leuk is om over het einde van je leuke leven na te denken, is dit misschien weleens het moment om dat tóch heel kort even te doen zodat je het daarna los kunt laten. Net zoals jij bepaalt hoe de invulling van je leven zal zijn, bepaal je ook op welke manier je afscheid wil nemen van dit leven en de geliefden om je heen. Misschien wil je helemaal geen droevige gezichten en mensen in grauwe pakken op jouw uitvaart omdat je eigenlijk wilt dat alle mensen om je heen jouw leven vieren dat ze met je hebben mogen delen. Dat ze daar dankbaar voor zijn. Je wilt ook niet dat je naasten zich in de schulden moeten steken omdat je geen potje hebt gespaard voor een mooie uitvaartverzorging. Daarnaast kun je nú, nu je volop in je leven staat, bepalen hoe je het zou willen en een uitvaartverzekering afsluiten zodat je er voor nog een heel leven lang niet meer overna hoeft te denken.

Wist je trouwens dat je hele mooie uitvaarten hebt op bijvoorbeeld een boot en dat je vervoerd kan worden per bakfiets? Ideaal als je je hele leven hard hebt gemaakt voor het milieu, dan wil je natuurlijk niet in een vervuilende auto vervoerd worden. Je hebt tegenwoordig zelfs bourgondische uitvaarten; proosten op jouw leven met een goed glas wijn in plaats van slappe koffie en droge cake. Eigenlijk zou je je eigen uitvaart moeten zien als het laatste feestje wat je geeft. Het feestje van jouw leven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *